Om Lägenhetsvärderaren

Lägenhetsvärderaren är en sida som innehåller artiklar och information om att värdera lägenheter och bostäder. Passar utmärkt för att guida dig inför beslutet att sälja din bostad. Faktan på denna sida är tänkt att ge dig mer kött på benen inför en ny upplåning eller försäljning av lägenheten

>> Sälj din Lägenhet/Hus – Fast mäklararvode 5000kr

Bostadsrätt Stockholm


>>    Sälj din Lägenhet/Hus – Fast mäklararvode 5000kr

Bostadsrätt Stockholm. Tänk att äga din egen bostadsrätt, att själv få bestämma om, när och hur den ska renoveras, hur mycket fastighetens skötsel ska kosta, samt slippa betala pengar till en fastighetsägare som bara vill tjäna på sina hyresgäster. Intresset för att äga sin egen bostadsrätt bara ökar och trycket på bostadsmarknaden är stor och allra mest efterfrågat är bostadsrätter i Stockholm.

Priset på en bostadsrätt i Stockholm kan vara hur högt som helst och är generellt en dyr affär. Men att äga en bostadsrätt i Stockholm är samtidigt ofta en investering för framtiden, även om det idag finns ovanligt många i Stockholm som försöker sälja sin bostadsrätt. Om det bara är en trend eller något bestående är svårt att sia om, men att köpa en bra bostadsrätt i Stockholm bör än så länge inte vara någon förlustaffär.

Innan man går på en visning av en bostadsrätt i Stockholm bör man försäkra sig om att man är godkänd för lån till en bostadsrätt hos sin bank. På det viset får du reda på hur mycket pengar du har att lägga under en budgivning på en bostadsrätt i Stockholm. Om du inte är godkänd att ta ett bolån hos din bank kan du söka dig till någon av alla de låneinstitut som istället för kreditbedömningar utför mer individuella bedömningar av låneintressenten och hans eller hennes möjlighet att betala tillbaka lånet för en bostadsrätt.

De flesta som säljer en bostadsrätt i Stockholm går via en mäklare och via deras hemsidor kan du hitta de lediga bostadsrätter som ligger ute till försäljning. I området kring Stockholm finns cirka 1500 mäklare, bland annat Notar, Mäklarringen och Bostadsagenten. I Stockholm är det också populärt att annonsera ut sin bostadsrätt i någon morgontidning som Dagens Nyheter eller Svenska Dagbladet, så här bör man också ha koll om man är på jakt efter en bostadsrätt i Stockholm.

Hemnet och Bovision är de portaler på internet som är störst på bostadsmarknaden och här cirkulerar en mängd köpare och säljare varje månad. Hemnet med sin en miljon besökare per månad slår Bovision som har ungefär hälften så många. I övrigt finns en mängd mer eller mindre bra bostadssidor på nätet där man kan hitta en bostadsrätt till försäljning i Stockholm. I februari 2008 fanns det cirka 4000 bostadsrätter till salu i Stockholm, så här är det bara att leta sig fram. Vem vet, kanske hittar du din bostadsrätt på den mest obskyra annonsplatsen som man vanligtvis inte besöker?

Då är det dags att bege sig runt i Stockholm för visningar av olika bostadsrätter. Med på färden bör man ha både anteckningsblock och kamera, då man förmodligen inte bara kommer att titta på en bostadsrätt och därför riskerar att blanda ihop de olika objekten. Det är också bra om man inte är ensam, då det kan vara lätt att glömma frågor och funderingar som ska ställas till mäklaren som visar bostadsrätten. Om du ska köpa en bostadsrätt i Stockholm är det väldigt viktigt att du noga inspekterar den, så att alla frågetecken rätas ut.

Under budgivningen på din nya drömbostad i Stockholm gäller det att hålla huvudet kallt. Låt dig inte svepas med i stundens iver, då riskerar du att bjuda mer än vad du tänkt dig att betala för en bostadsrätt i Stockholm. Det finns få goda råd kring budgivning, så hur du gör är upp till dig.

För att hitta en bostadsrätt i Stockholm gäller det alltså att vara ute i god tid. Stockholm har som sagt en mängd bostadsrätter till försäljning och bostadsmarknaden kan ibland vara en djungel att ta sig fram genom. Men den som letar han finner och vägen till din alldeles egna bostadsrätt i Stockholm kan vara mer än värd att vandra.