Om Lägenhetsvärderaren

Lägenhetsvärderaren är en sida som innehåller artiklar och information om att värdera lägenheter och bostäder. Passar utmärkt för att guida dig inför beslutet att sälja din bostad. Faktan på denna sida är tänkt att ge dig mer kött på benen inför en ny upplåning eller försäljning av lägenheten

>> Sälj din Lägenhet/Hus – Fast mäklararvode 5000kr

Fastighet till salu


>>    Sälj din Lägenhet/Hus – Fast mäklararvode 5000kr

Fastighet till salu. Till en fastighet räknas både marken, byggnaderna och växtligheten. Regler för fastigheter hittar man i Jordabalken. Den som är intresserad av en fastighet som är till salu bör först av allt kontakta en ekonomisk rådgivare som kan utreda huruvida ett köp av en fastighet är ekonomiskt möjligt eller inte. Vidare bör man kontakta sin bank för ett lånelöfte. Om man redan har hittat en intressant fastighet som är till salu, bör man be banken om ett lite högre lånelöfte än vad fastighetens utropspris är satt till, då priset ju blir högre under budgivningen.

Om man har hittat en fastighet till salu som verkar lovande, bör man omgående kontakta en oberoende besiktningsman. Om en fastighet är till salu för ett högt pris, är den ofta i gott skick högre och vice versa. När en fastighet är till salu för ett mycket lågt pris, kan man alltså misstänka att omfattande renoveringar kommer att behöva göras inom en snar framtid. En del söker just fastigheter till salu som har ett behov av renovering, i tanke att själva fräscha upp fastigheten och sedan sälja vidare till ett högre pris. Vissa renoveringar är dock så dyra att man noga bör tänka efter om det lönar sig. Det finns flera faktorer som man ska tänka på när man har hittat en fastighet till salu. Hur nära är det till grönområden, daghem, skolor och affärer? Om man köper en fastighet i syfte att hyra ut den, måste man försöka tänka sig in i vad de blivande hyresgästerna kan ha för behov.

Ibland letar man inte efter en fastighet till salu, utan är istället intresserad av en ombildning av det hyreshus man bor i. Då måste man först bilda en bostadsrättsförening, innan man kartlägger hur intresset hos de övriga hyresgästerna ser ut för en ombildning av aktuell fastighet.

När man ska titta på en lägenhet till salu är det därför viktigt att man har någon form av checklista att pricka av. Det bästa är också att försöka få sällskap av någon som har vana av att äga fastigheter och som därmed kan hjälpa till med frågor och funderingar. Se till att den som har lagt ut sin fastighet till salu reder ut alla eventuella oklarheter innan du bestämmer dig för att lägga ett bud eller inte.

Fastigheter till salu hittar man på till exempel Objektvision, Locum eller Komersiella.se. Den som söker en fastighet till salu i Göteborg eller Stockholm kan använda sig av sajten Ledigalokaler. Man kan också söka fastigheter till salu i sin lokala tidning eller någon av de större tidningarna som Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet.