Om Lägenhetsvärderaren

Lägenhetsvärderaren är en sida som innehåller artiklar och information om att värdera lägenheter och bostäder. Passar utmärkt för att guida dig inför beslutet att sälja din bostad. Faktan på denna sida är tänkt att ge dig mer kött på benen inför en ny upplåning eller försäljning av lägenheten

>> Sälj din Lägenhet/Hus – Fast mäklararvode 5000kr

Fritidshus salu


>>    Sälj din Lägenhet/Hus – Fast mäklararvode 5000kr

Fritidshus salu. Vad kan vara härligare än långa lata sommardagar i en liten täppa på landet? Nära till naturen, en liten sjö som man kan bada i och kanske en brasa att krypa upp framför på kvällen. För många svenskar är ett fritidshus själva drömmen om avkoppling och marknaden för fritidshus till salu är stor.

Den som söker ett fritidshus till salu bör först av allt kontakta sin bank för att få ett lånelöfte. Man bör sedan gå igenom sin ekonomi för att se huruvida man har möjlighet att i längden ta hand om ett fritidshus. Precis som med ett permanent boende kostar det att ha ett fritidshus också de delar av året som man inte befinner sig där, så det gäller att tänka igenom det noga innan man slår till.

Om man sedan har funnit att ett köp är möjligt är det bara att ge sig ut på jakt efter fritidshus till salu. Den bästa tiden att leta efter ett billigt fritidshus till salu är under tidig höst, då priserna inte är lika höga. Under vårmånaderna är dock marknaden som störst, men det avspeglar sig naturligtvis också på priserna som skjuter i höjden. I jakten på ett fritidshus till salu är det också viktigt att komma ihåg alla de övriga kostnaderna som tillkommer varje månad.

Det finns en mängd ställen att leta efter fritidshus som är till salu. Om man vill hitta ett fritidshus till salu i närmiljön, kan det vara en bra start att läsa lokaltidningarnas annonser. Vad man ska tänka på är dock att ju längre avståndet till ett fritidshus blir, ju mer tid kommer det ta att sköta det. Att äga ett fritidshus kräver som sagt skötsel året om, vilket många glömmer bort. Blocket eller AllaAnnonser är två stora annonsportaler som också har annonser om fritidshus till salu. Många mäklare lägger också ut, förutom vanliga hus, fritidshus som är till salu. Andra kanaler att hitta fritidshus till salu kan vara Byt-Bostad, Boning eller Hemnet. Hemnet är Sveriges största bostadsportal, men här finns bara fritidshus till salu som förmedlas av mäklare.

När man väl har hittat ett intressant fritidshus till salu, är det dags att gå på visning. Här är det bra om man har med sig någon form av checklista över frågor och funderingar, så att man inte i all förtjusning glömmer bort att se krasst på fritidshuset. Det är lätt att svepas med av drömmar om underbara sommardagar i hängmattan och man kan därmed missa att fritidshuset kanske kräver omfattande renovering. När du ska titta på ett fritidshus som är till salu kan det därför också vara bra att ta med sig en god vän som kan hålla dig på jorden. Ta gärna kontakt med en oberoende besiktningsman som noga kan kontrollera fritidshuset, så att alla eventuella fel upptäcks innan du lägger ett bud.

Då har du förhoppningsvis hittat ett fritidshus till salu som passar just dig och budgivningen kan börja. Olika budgivare har olika strategier, en del lägger ett högt pris med en gång för att skrämma bort övriga intressenter, medan andra håller sig så nära budmarginalen som möjligt. Låt dig inte nerslås om det första fritidshuset du bjuder på inte blir ditt, det finns som sagt mängder av fritidshus till salu där ute, så det är bara att rulla upp ärmarna och leta vidare.