Om Lägenhetsvärderaren

Lägenhetsvärderaren är en sida som innehåller artiklar och information om att värdera lägenheter och bostäder. Passar utmärkt för att guida dig inför beslutet att sälja din bostad. Faktan på denna sida är tänkt att ge dig mer kött på benen inför en ny upplåning eller försäljning av lägenheten

>> Sälj din Lägenhet/Hus – Fast mäklararvode 5000kr

Lägenhet i Göteborg


>>    Sälj din Lägenhet/Hus – Fast mäklararvode 5000kr

Lägenhet i Göteborg. Göteborg är den näst största staden i Sverige och brukar kallas för Västkustens pärla. Närheten till havet och skärgården, samt kullerstenarna och de gamla husen, gör att småstadskänslan inte är långt borta, trots den närmare miljon människor som bor här. Göteborg är populärt och att hitta en lägenhet i här kan kräva sin tid. Precis som i övriga delar av landet ökar också ombildningarna av hyresrätt till bostadsrätt i Göteborg, vilket betyder att det blir allt svårare att hitta en lägenhet i Göteborg att hyra.

Om man letar efter en lägenhet i Göteborg att hyra finns det ett flertal bostadsportaler som man kan vända sig till och det är bra att registrera sig på så många som möjligt. På Boplats Göteborg finns alla kommunala hyresvärdar samlade, samt många av de privata hyresvärdarna i Göteborg. Här kan man hitta en lägenhet att hyra, men också en lägenhet att byta sin nuvarande mot. Man måste registrera på sajten för att kunna söka efter en lägenhet i Göteborg, men man hamnar inte automatiskt i någon bostadskö. I slutänden är det hyresvärdarna som avgör vem som får komma på visning. Bostad Direkt är i sin tur störst i Sverige på andrahandsuthyrning, men här finns också semester- och företagsbostäder, samt lägenheter för byte. 150 000 människor besöker Bostad Direkt varje månad, så här finns goda chanser att hitta en lägenhet i Göteborg.

Rent allmänt är det dock svårt att hitta ett förstahandskontrakt på en lägenhet i Göteborg och det kan därför vara värt att direkt kontakta de privata fastighetsägarna i Göteborg. Många privata ägare använder sig inte av kösystem, så här kan det gå fort att få en lägenhet. Att hitta igen dem kan dock vara ett heltidsjobb, men som tur är har Bostadsguiden Göteborg en smart lösning. Från dessa kan man till en kostnad av 195 kronor beställa en guide som hjälper till i bostadsjakten. I guiden ingår tips på hur man kan få ett förstahandskontrakt på en lägenhet i Göteborg, en redogörelse för de bostadsköer som finns, kontaktuppgifter till mer än hundra fastighetsägare, samt diverse råd och hjälp kring hur man söker en lägenhet i Göteborg. Om man inte är intresserad av en lägenhet i Göteborg, finns det guider också för Stockholm eller Skåne att beställa. För att beställa en guide över till exempel Göteborg fyller man i ett enkelt formulär på hemsidan och inom några dagar mottar man den via posten.

Om man ska studera i Göteborg kan man ha rätt att få en studentlägenhet. SGS Studentbostäder är bildat av Göteborgs kommun och Göteborgs förenade studentkårer och har lägenheter för studenter i Göteborg. Man kan också vända sig hit om man vill ha en lägenhet för en kortare tid, som en eller ett par veckor.

Den som hellre vill köpa en lägenhet i Göteborg kan till exempel vända sig till mäklarfirman Privatmäklaren. Detta är ett internetbaserat företag med lägenheter och hus till salu över hela Sverige. Att vända sig till en mäklare när man vill köpa en lägenhet i Göteborg gör det hela lite tryggare, då mäklarna ska fungera som tredje part och har ett djupt kunnande om bostadsförsäljning. Hemnet i sin är en uppsamlingsportal där bara mäklare har lov att lägga ut annonser. Här möts mängder av köpare och säljare varje månad och för den som letar ett hus eller en lägenhet i Göteborg finns runt tusen annonser att välja mellan. Varje timma uppdateras utbudet och om man letar efter en lägenhet i Göteborg är detta en sajt väl värd att besöka.

Det finns mängder av ställen att leta efter en lägenhet i Göteborg på och de ovan nämnda är bara ett axplock. Med lite envishet och en portion tålamod kommer man långt på vägen, men det kan vara bra att vara ute i god tid.