Om Lägenhetsvärderaren

Lägenhetsvärderaren är en sida som innehåller artiklar och information om att värdera lägenheter och bostäder. Passar utmärkt för att guida dig inför beslutet att sälja din bostad. Faktan på denna sida är tänkt att ge dig mer kött på benen inför en ny upplåning eller försäljning av lägenheten

>> Sälj din Lägenhet/Hus – Fast mäklararvode 5000kr

Lägenhet i Malmö


>>    Sälj din Lägenhet/Hus – Fast mäklararvode 5000kr

Lägenhet i Malmö. Om man ska hitta en lägenhet i Malmö är det bra att vara ute i god tid. Malmö som bostadsort blir allt mer populärt på grund av sin närhet till Danmark och övriga Europa. Som stad är Malmö en smältdegel av olika kulturer och människor och här talas över hundra olika språk.

För den som söker en lägenhet i Malmö och vill komma undan så enkelt som möjligt gör klokt i att beställa Bostadsguiden för Skåne. Guiden kostar 195 kronor men kan vara väl värd sitt pris. Här får man tips och råd om hur man hittar en lägenhet i Malmö, en lista över privata hyresvärdar i Malmö, information om de bostadsköer som finns och en hel del annat matnyttigt. Guiden beställer man via ett formulär på bostadskåne.com och skickas sedan via post hem till dig. I jakten på lägenhet kan detta vara räddningen. Många privata fastighetsägare i Malmö använder sig inte av bostadsköer och chansen att hitta en lägenhet omgående ökar därför.

I letandet efter en lägenhet i Malmö kan det vara bra att också gå igenom de lokala tidningarna, som till exempel Göteborgsposten. Är man riktigt driftig lägger man själv ut en annons om att man söker en lägenhet i Malmö och har man lite extra pengar att lägga på annonsen gör man naturligtvis en seriösare annons i någon papperstidning. Förvånansvärt många som söker lägenhet får svar på sådana annonser. Ett par större ställen att leta lägenhet i Malmö på är Blocket eller AllaAnnonser som har annonser med lägenheter för uthyrning i hela landet inklusive Malmö. Här hittar man mest privatpersoner som vill hyra ut sin lägenhet, men slipper därmed, precis som hos de privata fastighetsägarna, kösystem. Hyrestorget och BostadDirekt är två sajter som specialiserat sig på uthyrning och som är väl värda att besöka. BostadDirekt har i första hand annonser för den som letar efter en lägenhet att hyra i andra hand, men man kan också finna en lägenhet i Malmö för korttidsboende.

Om man planerar att studera i Malmö kan man få rätt att hyra en studentlägenhet. Hos MKB Fastighets AB kan man som student hitta en billig lägenhet, kravet är bara att du har fyllt 18 år och varje termin kunna intyga att du studerar på antingen högskola eller universitet i Malmö. Närheten till Lunds universitet gör att det kan vara mycket svårt att hitta en lägenhet som student, så här gäller det att ligga i. MKB har i första hand prioritet på studenter som studerar vida Malmö Högskola eller bor på pendlingsavstånd från Malmö. För övriga gäller ett kösystem där den som har stått längst har förtur.

Ifall du redan bor i en lägenhet i Malmö som inte motsvarar dina behov, kan det definitivt vara värt att försöka sig på ett byte mot någon annan lägenhet i Malmö. Bostadsbytet och BytaLya är två bostadsportaler som har specialiserat sig på just detta.

Hemnet och Bovision är två av Sveriges största portaler när det gäller köp och försäljning av lägenheter. Den som hellre vill köpa en lägenhet i Malmö än att hyra, gör klokt i att besöka dessa webbsidor. Sidorna besöks av upp emot två miljoner personer per månad, så möjligheterna är stora att hitta en lägenhet i Malmö som passar just dina behov. Man kan också kontakta mäklare i Malmö direkt och lägga ut en förfrågan på en lägenhet, men enklast är ju att använda sig av just uppsamlingsportaler som Hemnet eller Bovision. Efter några enkla knapptryck får man tillgång till tusentals annonser på lägenheter till försäljning i området kring Malmö.