Om Lägenhetsvärderaren

Lägenhetsvärderaren är en sida som innehåller artiklar och information om att värdera lägenheter och bostäder. Passar utmärkt för att guida dig inför beslutet att sälja din bostad. Faktan på denna sida är tänkt att ge dig mer kött på benen inför en ny upplåning eller försäljning av lägenheten

>> Sälj din Lägenhet/Hus – Fast mäklararvode 5000kr

Lägenhet i Stockholm


>>    Sälj din Lägenhet/Hus – Fast mäklararvode 5000kr

Lägenhet i Stockholm. Möjligheterna som följer med att bo i en storstad som Stockholm lockar många svenskar att söka sig till vår älskade huvudstad. Här finns jobben, människorna, pulsen och aktiviteterna, men ändå närheten till naturen, havet och skärgården. Problemet är bara att hitta någonstans att bo i Stockholm. Tanken på att hitta en lägenhet i Stockholm kan få vem som helst att bli gråhårig. Ändlösa visningar, skyhöga priser och mängder av konkurrenter är en regel med få undantag. Dock ser det ut att ljusna på bostadsmarknaden i Stockholm och fler lägenheten än någonsin ligger ute för försäljning och uthyrning. Men det är fortfarande tufft att finna en lägenhet som motsvarar önskemålen!

På Blocket finns mängder av annonser från privatpersoner i Stockholm som vill hyra ut sin lägenhet. Dessvärre vill de flesta hyra ut sin lägenhet i Stockholm i andra hand och för kortare perioder och priserna är höga. För en liten lägenhet i Stockholm får man räkna med att lägga ut runt 5000 kronor och då är det som sagt ofta för en kortare period. Att hyra en lägenhet i Stockholm i andra hand kan vara en riskabel affär. Många är de som har blivit lurade på ett alldeles för hög hyra för en lägenhet i Stockholm eller som har blivit utkastade från lägenheten långt innan det datum som man kommit överens om. Om man bara har tänkt vara i Stockholm under till exempel en sommar går det relativt lätt att hitta en lägenhet, men för den som vill bosätta sig permanent i Stockholm är det alltså svårare att hitta en passande lägenhet.

Stockholm Stads Bostadsförmedling har massor av lägenheter men jobbar med kösystem. För att få ställa sig i kön för att få en lägenhet i Stockholm måste man ha fyllt 18 år och ha svenskt personnummer. Kostnaden för att vara med i kön är 275 kronor per år och man får räkna med ett antal år innan man hamnar högt upp och därmed har chans på en lägenhet i Stockholm. Man måste själv vara aktiv och söka efter sin lägenhet på deras hemsida och regeln är att ju centralare i Stockholm som en lägenhet ligger och ju billigare en lägenhet är, desto längre tid tar det. Men en lägenhet kan också gå under kategorin ”Bostadssnabben” och där räknas tidpunkten för intresseanmälan, inte den tid som man har stått i kö. Hit hör lägenheter i Stockholm som av någon anledning kräver en snabb uthyrning.

Om man hittar en lägenhet i Stockholm som verkar passande, är det viktigt att man inte bara tackar ja utan också går på visning. En hyresvärd som hyr ut en lägenhet i Stockholm kan vilja träffa dig innan han eller hon godkänner att du får hyra, så om du bara tackar ja, kan det hända att du ändå inte får din lägenhet. Om man inte själv bor i Stockholm eller av annan anledning inte kan gå på visningen, bör man åtminstone skicka en vän eller släkting som har möjlighet att titta på din blivande lägenhet.

En bra sak att lägga pengar på under sin kamp för att hitta en lägenhet i Stockholm är Bostadsguiden för Stockholm, vilken kan beställas via internet. För 195 kronor får man tips om hur man kan få en lägenhet i Stockholm genom privata hyresvärdar, bostadsbyten eller bostadsförmedlingar. Dessutom ingår en komplett lista över de bostadsköer i Stockholm som man kan registrera sig i, kontaktinformation till en mängd privata fastighetsägare, samt massor av tips och råd kring hur man söker en lägenhet i Stockholm.