Om Lägenhetsvärderaren

Lägenhetsvärderaren är en sida som innehåller artiklar och information om att värdera lägenheter och bostäder. Passar utmärkt för att guida dig inför beslutet att sälja din bostad. Faktan på denna sida är tänkt att ge dig mer kött på benen inför en ny upplåning eller försäljning av lägenheten

>> Sälj din Lägenhet/Hus – Fast mäklararvode 5000kr

Lägenhet utomlands


>>    Sälj din Lägenhet/Hus – Fast mäklararvode 5000kr

Lägenhet utomlands. Att köpa lägenhet utomlands blir en allt vanligare företeelse bland oss skandinaver. Nordens osäkra och kalla klimat gör att värmen utomlands kan vara så lockande att vissa till och med väljer att lämna Sverige för gott. Det kan vara lätt att under semestern utomlands förälska sig i det nya landet, med dess spännande kultur, goda mat och trevliga invånare. Då händer det att drömmen om ett hem någon annanstans än i Sverige vaknar till liv. Att köpa lägenhet utomlands är dock ingen enkel affär och här gäller det att inte låta sig svepas med av allt för hastigt. Det är mycket man bör tänka på innan man slår till på en lägenhet utomlands.

Först och främst måste man komma fram till i vilket land man kan tänka sig att ha en lägenhet. Ska det bli Spanien, Frankrike eller kanske Thailand? Att ha en lägenhet utomlands innebär att släkt och vänner måste resa en bit för att hälsa på, så hur lång tid ska resan till hemlandet behöva ta? Den som planerar att behålla sin nya lägenhet i många år bör också tänka sig in i vilka behov man kommer att ha som äldre. För en pensionär som vill äga en lägenhet utomlands blir det nya landets kommunikationer viktiga: hur långt är det till flygplatsen? Hur krångligt ska det vara att ta sig till stränder och shopping ställen? Att skaffa lägenhet utomlands innebär att en mängd beslut måste fattas.

När man har bestämt sig för vilket land och vilken stad man vill ha sin lägenhet i, är det bra om man pratar med en lokal jurist. Vid köp av en lägenhet utomlands är det viktigt att du är säker på att säljaren är den han utger sig för att vara och att inga andra är delägare i den lägenhet som ska bli din egen. Det kan också vara en idé att prata med andra som har köpt lägenhet utomlands och ännu hellre någon som har köpt en lägenhet i just ditt område. Hur tycker de att det fungerar? Känner man sig osäker inför att köpa en lägenhet utomlands, kan ett steg på vägen vara att hyra en lägenhet utomlands ett par veckor eller kanske till och med ett år? På det viset lär man känna både platsen och människorna.

Den som vill ha en lägenhet utomlands får ändå räkna med att lägga ner lite pengar på köpet. En takvåning med stor terrass och havsutsikt på Spaniens östkust kan gå loss på 240 000 euro. Då får man dock en lägenhet med både centralvärme och AC, samt trädgård och tillgång till pool. En lite billigare lägenhet får man i Costa Teguise på Lanzarote. 93 500 euro räcker till en lägenhet med ett sovrum och ett badrum och gemensam pool i anslutning till lägenheten.

Om man inte vill köpa en lägenhet utomlands så kan man ju naturligtvis stanna vid att hyra en lägenhet utomlands. Vad sägs om en pittoresk lägenhet mitt i Cannes i Frankrike, till priset av 740 euro per vecka med plats för upp till 6 personer? Eller kanske en härlig vecka i Mosel i Tyskland för priset 230 euro per vecka? Här får man en lägenhet i ett lugnt och vackert läge nära skogen och med en slående utsikt över vinfälten. Om drömmen om att bo utomlands sträcker sig ända till New York, kan man få en lyxig lägenhet mitt på heta Upper West Side till priset 2595 dollar per månad. Då får man en lägenhet mitt i storstadens puls och ett stenkast från Central Park.

Så vare sig man vill köpa eller hyra en lägenhet utomlands, finns det oändliga valmöjligheter.