Om Lägenhetsvärderaren

Lägenhetsvärderaren är en sida som innehåller artiklar och information om att värdera lägenheter och bostäder. Passar utmärkt för att guida dig inför beslutet att sälja din bostad. Faktan på denna sida är tänkt att ge dig mer kött på benen inför en ny upplåning eller försäljning av lägenheten

>> Sälj din Lägenhet/Hus – Fast mäklararvode 5000kr

Lediga lägenheter


>>    Sälj din Lägenhet/Hus – Fast mäklararvode 5000kr

Lediga lägenheter. Att leta efter lediga lägenheter kan vara en tidskrävande process som många drar sig för. Har man möjlighet att vara taktisk när man letar efter lediga lägenheter ser man till att man letar under perioder då få andra är på jakt. Letar man till exempel efter lediga studentrum är marknaden som störst under sommaren och kring jul. Överlag är det som mest tryck på lediga lägenheter under tidig höst och vår, då få vill flytta under semestern eller strax innan julen.

Lediga lägenheter går att finna nästan var som helst. Ett första steg kan vara att berätta för bekantskapskretsen att man letar och ett andra att varje dag kolla de lokala tidningarna. På internet finns exempelvis Blocket, Bopunkten och Hyrestorget och dessa har annonser på lediga lägenheter över hela landet. Blocket är störst av dessa tre och har närmare 5000 annonser för lediga lägenheter i hela Sverige. Det finns dock mängder av internetportaler med lediga lägenheter, så man bör lägga en del tid på att söka just på internet. En del av dessa sajter har olika kostnadsbelagda tjänster som gör att du har möjlighet att bli först med att få veta när det finns en annons på en ledig lägenhet. På HyrBostad kan du registrera dig så att du får ett sms varje gång ett ledigt objekt dyker upp.

Nästan varje stad har också någon större bostadsförmedling som hyr ut lediga lägenheter, men där hamnar man ofta i någon form av kösystem och måste därför vänta in sin tur. På många bostadsförmedlingar måste man ha varit registrerad i flera år för att över huvud taget ha en chans på några lediga lägenheter. Söker man en mindre lägenhet är chansen ännu mindre.

Något som färre tänker på är att fråga runt efter lediga lägenheter bland mindre, privata hyresvärdar som mer sällan jobbar med kölistor. Just för att så få söker bland privata hyresvärdar är det förvånansvärt många gånger som man får napp på en ledig lägenhet hos dessa.

Den driftige lägger själv ut en annons om att hon eller han söker lediga lägenheter. Det här är en möjlighet som faktiskt inte så många utnyttjar, men det kan just därför ge resultat. De som hyr ut lediga lägenheter drar sig många gånger för att själva lägga ut en annons på sin lediga lägenhet, då det innebär en massa arbete med att besvara frågor via mail och telefon. Då är det enklare att bara svara på en annons från någon som söker lediga lägenheter. Lägger man dessutom till ett par hundralappar på annonskostnaden, kan man i sin lokaltidning få ett ganska stort utrymme och framstår som mer seriös i sin jakt på lediga lägenheter.

Det gäller att ha tålamod, samt att vara lite listig när man söker lediga lägenheter. Lediga lägenheter kan finnas där man minst anar det och här gäller det som alltid att trägen vinner. Lycka till!